» . |
پیغام مدیر : م. ر. الف
خدایا چنان کن که سرانجام کار تو خوشنود باشی وما رستگار .
اخبار ایران
اخبار ورزشی
خلاصه روزنامه ها
عکس های اتفاقی
گزارش های اجتماعی
اخبار روستای پهنا یی
اخبار سده (آرین شهر )
اخبار شهرستان سربیشه
اخبار شهرستان درمـــیان
اخبار شهرستان بشرویه
اخبار شهر خوسف
اخبار شهر زهان
اخبار شـــــــــــهر اسفدن
اخبار شــــــــــهر شوسف
اخبار شـــــــهرستان قاین
اخبار شهرستان حاجی آبادزیرکوه
اخبار شهرستان نهبندان
اخبار شهرستان فردوس
اخبار شهرستان سرایان
اخبار شهرستان بیرجند
اخبار شهرستان خضری (نیمبلوک)
اخـــباراســتان
مســئولین استانی و شهرستانی
فن آوری اطلاعات
مطالب مذهــــــبی
مـــــــــناسبت ها
گزارشهای بهداشتی
حوادث گوناگون در گوشه وکنار جهان
آرشیو گذشته اخبا ر بین المللی
آرشیو گذشته شـــهرستان قـــاینات
آرشیو گذشته ایران و استان خراسان جنوبی
آرشیو گذشته شهرستان های خراسان جنوبی -1
آرشیو گذشته شهرستان های خراسان جنوبی -2
گزارش فعالیتهای نماینده قاینات حاج آقا قـــربانی
با این دامنه راحت با قاین نیوز ارتباط برقرار کنید
اخبار بین المللی
خبرگزاریهای داخلی
ارتباط با مدیر قاین نیوز
اخبار شهر مود
اخبار شهر اسدیه
برای جستجو در همین صفحه وبلاگ واژه کلیدی مورد نظرتان را وارد کنید :
بازدید امروز: 42 نفر
بازدید دیروز: 42 نفر
کل بازدید: 825939 نفر
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان:
25 تن مواد مخدر برای ساخت دارو به تهران حمل شد
رضایی- 25 تن مواد مخدر قابل مصرف در داروسازی خرداد امسال به تهران حمل شده است و 2 هزار و 800 کیلو هم در روز جهانی مبارزه با مواد مخدر سوزانده می شود.دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان در جمع خبرنگاران گفت: سیاست گذاری و برنامه ریزی مرتبط با این شورا در خصوص مقابله با ورود مواد مخدر به داخل کشور و عرضه آن، امور فرهنگی، تبلیغات و اطلاع رسانی، آموزش عمومی، تقاضا، درمان، بازتوانی و کاهش آسیب می باشد.حمید شرفی افزود: مهم ترین موضوع که باید بررسی بیشتری برای آن انجام شود مقابله با ورود و عرضه مواد مخدر است.وی ادامه داد: تاکنون قاچاقچیان مواد مخدر با حمل مواد به صورت کاروانی و ترانزیتی اقدام می کردند ولی با گام بزرگی که دستگاه های اجرایی برداشتند و مرزها را مسدود کردند، از ...
لینک ثابت
نظرات شما ()
نتایج آرای انتخابات ریاست جمهوری دهم شهرستان قاینات صندوق به صندوق
آمار صندوق به صندوق اخذ رأی در استان خراسان جنوبی ( شهرستان قاینات)
از لینک زیر آرای شهرستان قاینات را بیابید :
http://www.sko.ir/index.php?option=com_content&task=view&id=436&Itemid=1
کیهان : انگار بار دیگر علی(ع) بود که به خطبه ایستاده بود
روزنامه کیهان در (یادداشت روز) خود با عنوان دیگر علی (ع) تنها نیست ! نوشت :
دیروز، انگار بار دیگر علی(ع) بود که به خطبه ایستاده بود، اما نه در کوفه و در میان مردمی که قدر او را نمی شناختند و به روز حادثه تنهایش می گذاشتند، بلکه در تهران، ام القرای کنونی جهان اسلام و در حلقه توده های بهم فشرده و عظیم ملتی که در اجرای فرمان ولی خدا سر از پا نمی شناسند، از «باید»ها که می گفت، ملت با تکبیرهای بلند و برخاسته از ژرفای دل با او همدلی می کردند؛ به این نشان که ای ولی خدا! «از تو به یک اشاره و از ما به سر دویدن» و نوبت به «نباید»ها که می رسید، خروش مردم، سقف آسمان را می شکافت که «ما اهل کوفه نیستیم، علی تنها بماند». وقتی با مراد غایب - که خود سایه اوست- به نجوا ایستاد، بغض جمعیت ترکید، دعا و اشک به هم آمیخت که «تنت به ناز طبیبان نیازمند مباد»... نسیمی وزیدن گرفت، گویی به نوازش آقا آمده بود و ابری به بارش آمد و همراه با جماعت گریست... بغض آسمان هم ترکیده بود... کلام آقا، ولی مثل همیشه فصل الخطاب بود و غیر از بخش پایانی آن، همه شیرین و روح نواز... ادامه مطلب...
جلسه ستاد نماز جمعه خضری با حضور امام جمعه، مسئول ستاد و تمام اعضای نماز جمعه خضری دشت بیاض برگزار شد.در ابتدای جلسه حجت الاسلام «قناعت»، مسئول ستاد نماز خضری دشت بیاض گزارشی از روند اجرای برنامه های این ستاد و راهکارهایی برای بهتر برگزار شدن مراسم و جذب جوانان به نماز جمعه ارائه کرد.امام جمعه خضری دشت بیاض هم گفت: باید برای ایام فراغت دانش آموزان در تابستان کلاس های قرآن، احکام، نماز و ... برگزار کنیم.حجت الاسلام و المسلمین سالاری افزود: لازم است برای وحدت بیشتر بین اقشار مختلف مردم بخش نیمبلوک هر چند وقت یک بار نماز جمعه را در نقاط پر جمعیت بخش برگزار کنیم.در ادامه هم در خصوص مسائل و برنامه های ستاد نماز جمعه بحث و تبادل نظر شد./ر.خراسان
قلی زاده-نمایندگان تبلیغات اسلامی و ستاد نماز جمعه خضری دشت بیاض ششمین گفتمان مهدویت یاوران حضرت مهدی(عج) را برگزار کردند.امام جمعه فردوس در این مراسم گفت: تدارک برنامه های فرهنگی برای ایجاد فضای مهدویت در جامعه و زمینه سازی ظهور مصلح و منجی باید در اولویت قرار گیرد.حجت الاسلام و المسلمین حسینی مقدم افزود: بروز و ظهور مهدویت به دو عامل احساس نیاز به رهبر منجی و فراهم آمدن یاور نیاز دارد.در پایان حاضران در مراسم سوالات و پیشنهادات خود را در خصوص مهدویت از امام جمعه فردوس پرسیدند./ر.خراسان
عباسی- حدود 12 هزار نفر در منطقه زیرکوه شهرستان قاینات درگیر کمبود آب و کیفیت پایین آن هستند، شاید بارها شنیده باشید که روستاهای دهستان شاسکوه و قسمتی از روستاهای دهستان زیرکوه شهرستان قاینات با مشکل آب آشامیدنی مواجه هستند بارها این مسئله از طریق همین روزنامه منعکس شده و مطمئنیم که مسئولان امر هم این مطلب را می دانند!
اما چرا چاره جویی نمی شود، نمی دانیم؟! شاید از مسئله آب آشامیدنی اولویت بالاتری وجود دارد و گر نه تا حالا برای این مشکل که حدود 5 تا 6 هزار نفر را درگیر کرده، اقدامی می شد. ... ادامه مطلب...
رئیس آب و فاضلاب روستایی قاینات خبر داد:
مطالعات و نقشه های خطوط انتقال مجتمع آهنگران انجام شد
عباسی-رئیس اداره آب و فاضلاب روستایی شهرستان قاینات از انجام مطالعات شناسایی و نقشه های خطوط انتقال مجتمع آبرسانی آهنگران خبر داد.«احمد دانش پور» بزرگ ترین پروژه مطالعاتی شهرستان قاینات در بخش زیرکوه را مجتمع آب رسانی آهنگران اعلام کرد و گفت: این مجتمع بزرگ آب رسانی از روستای آهنگران آغاز و علاوه بر تامین آب روستاهای محمدآباد زیرکوه، حسن آباد و مجتمع اردکول، کمبود آب روستاهای آبیز، اسفاد، میرآباد، فندخت و بهناباد را هم تامین می کند و در نهایت به مجتمع آب رسانی گرماب می پیوندد.
به گفته وی این مجتمع علاوه بر تامین آب روستاهای مسیر، کسری آب شهر حاجی آباد را نیز تامین خواهد کرد.
وی افزود: مطالعات شناسایی و نقشه های خطوط انتقال این پروژه انجام و به عنوان پروژه ملی مصوب شده و امید است 68میلیارد و 889 میلیون ریال اعتبار مورد نیاز این پروژه هر چه سریع تر تامین و مشکل آب روستاهای بخش زیرکوه برطرف شود.
وی ادامه داد: تاکنون یک میلیارد ریال اعتبار برای مطالعات و نقشه برداری این پروژه هزینه شده است.وی با بیان این که آب مجتمع آهنگران از طریق دو حلقه چاه واقع در دشت آهنگران تامین خواهد شد، پیش بینی کرد از طریق شرکت آب منطقه ای استان این پروژه تا دو سال آینده به بهره برداری برسد.وی اظهار امیدواری کرد: اعتبار این پروژه ملی امسال تامین شود.
وی با بیان این که بخش زیرکوه قاینات به مرکزیت شهر حاجی آباد 61روستا و آبادی دارد، افزود: 50 روستا معادل 83 درصد روستاها از آب شرب برخوردار هستند.وی ادامه داد: به دلیل خشکسالی متوالی 10 روستا با کمبود آب شرب مواجه هستند و در این زمینه 2دستگاه تانکر سیار روزانه باحمل 12 سرویس آب مورد نیاز مردم روستاها را تامین می کنند.وی خاطر نشان کرد: در بخش زیرکوه در سال مالی 87، 4 پروژه اختصاصی و 2 پروژه نگهداری شبکه ها و آب رسانی سیار با 550 میلیون ریال اعتبار در حال اجرا یا بهره برداری است.وی افزود: در این خصوص پروژه های برق دار کردن چاه آب شرب و مطالعات و نقشه برداری مجتمع بزرگ آهنگران و نگهداری شبکه ها به بهره برداری رسیده است.وی اضافه کرد: مجتمع آب رسانی بقال شامل روستاهای پیشبر، برسنان، علی آباد، فخرآباد که جزو بخش زیرکوه است تا یک هفته دیگر به بهره برداری می رسد.وی گفت: پروژه آب رسانی طرح شهید رجایی نیز در دست اقدام است.وی افزود: بخش زیرکوه 48 روستای 5 هزار و 122 خانواری برخوردار از آب شرب دارد که دارای 24 حلقه چاه و ایستگاه پمپاژ، 7 هزار و 260مترمکعب مخزن ذخیره بتنی، 8 ایستگاه پست برق، 3 دستگاه کلر یناتورگازی و تزریقی و 240 مترمربع موتورخانه و 374کیلومتر خطوط انتقال و شبکه توزیع است.
وی افزود: در این بخش 11 رشته قنات و چشمه به آب شرب اختصاص دارد که نگهداری ولایروبی سالانه آن ضروری است./ر.خراسان
طرح نهضت آسفالت به زودی در شهر حاجی آباد زیرکوه اجرا خواهد شد.شهردار حاجی آباد در گفت و گو با خبرنگارخراسان اعتبار این طرح را 3 میلیارد و 200 میلیون ریال عنوان کرد و گفت: از این میزان یک میلیارد و 600 میلیون ریال از محل اعتبارات عمرانی استان و بقیه از محل اعتبارات سازمان شهرداری ها تامین و 40 هزار متر مربع از خیابان های خاکی شهر آسفالت خواهد شد.
«علیرضا صیقلی» افزود: همچنین طی دو هفته گذشته 11 هزار متر مربع از بلوار امام رضا(ع) و خیابان کشاورز آسفالت شد و آسفالت 5 هزار متر دیگر از خیابان مصلای شهر هم در دست اقدام است.
به گفته وی 900 میلیون ریال اعتبار در نظر گرفته شده برای آسفالت 16 هزار متر مربع از این 2 خیابان از محل اعتبارات سال گذشته تامین شده است./ر.خراسان
آشنایی با مشاهیر
ملا محمدصادق اسفادی قاینی
ملا محمد صادق اسفادی قاینی استاد مسلم علوم معقول، ریاضیدان، فیلسوف، فقیه و دانشمندی کامل و فاضلی زاهد و از بزرگان دانش در ابتدای سده سیزدهم قمری است.
زادگاه او روستای اسفاد از توابع بخش زیرکوه قاین است ولی از وطن خود به اصفهان رفته و دوران اقامت خویش در حوزه علمیه شهر اصفهان را به تدریس و تحقیق علوم اسلامی، به خصوص معقولات و حکمت و فلسفه گذراند.
کرسی استادی او مورد توجه زعیم حوزه علمیه مرحوم آیت ا... شیخ محمدابراهیم بن محمدحسن کرباسی کاخکی بوده وبا توجه به حساسیت تدریس معقولان، با اشاره آن جناب به این کار اشتغال می ورزید.
وی در معقولات شاگرد علامه متبحر، عالم کامل و متشرع، مرحوم ملاعلی بن جمشید نوری، متوفای 1246 بوده، در منقولات(فقه و اصول) از محضر مرجع عالی قدر شیعه، میرزا ابوالقاسم گیلانی مشهور به محقق قمی نویسنده قوانین الاصول بهره گرفت.
شاگردان مکتب آن استاد والامقام چون دیگر فضلای این دیار ناشناخته مانده و تنها فرد شناخته شده از خیل تربیت یافتگان وی، مرحوم آقا سید ابوطالب قاینی را می توان نام برد.
آقا سید ابوطالب از مراجع تقلید و محقق بسیار توانا و چیره دستی بود و در تمام زمینه های علوم اسلامی مهارت داشته و در توصیف از استاد گران قدرش که مورد اعتماد مرحوم کرباسی و محقق قمی بوده است، می نویسد:«متشرع، عالم، فاضل، کامل و زاهد ملامحمد صادق اسفادی از بلوک زیرکوه قاین است»
برگرفته از کتاب بزرگان قاین
دیرینه های پایدار
دیرینه های پایدار قلاع زیرکوه
قلعه اسفاد
سابقه تاریخی و فرهنگی قلعه اسفاد چندان روشن نیست.
روستای اسفاد به لحاظ نزدیکی به آبیز سابقه طولانی داشته و به خاطر داشتن قنات پر آب وموقعیت خاص مسلط بر دشت، دارای سابقه سکونت از اوایل ظهور اسلام و شاید قبل تر از آن است.
در دوره ساسانی ناحیه آبیز و اسفاد به خاطر وجود چشمه ها و قنات های بزرگ مورد توجه فرماندهان وامرا بوده است.
قلعه اسفاد از لحاظ استراتژیکی و صعب العبور بودن اهمیت چندانی نداشته چرا که نسبت به ارتفاعات اطراف به آسانی قابل تسخیر است .
احتمال دارد این قلعه در مواقع ضروری و بحرانی که ساکنان احساس خطر می کردند مورد استفاده قرار گرفته زیرا در پایین این تپه و به فاصله 200 متری بقایای خانه ها و معماری مسکونی که در حال حاضر به صورت تپه ماهور درآمده، دیده می شود.
در اطراف قلعه دیواری از سنگ لاشه و برج هایی وجود داشته که به وسیله آن حفاظت از قلعه آسان تر بوده است.
همه اتاق های قلعه از سنگ لاشه ساخته شده و به وسیله راهروها و درگاه ها به هم ارتباط داشته اند.
مردم اسفاد معتقدند کنار قلعه تونلی بوده که قلعه را به قریه قدیمی اسفاد متصل می کرده است.
احتمالا این قلعه به چاه های قنات مرتبط بوده و از آن طریق به قلعه قدیمی رفت و آمد می شده است، شناخت بیشتر این قلعه نیازمند حضور باستان شناسان است.
با توجه به موقعیت روستای اسفاد ونیز بقایای معماری به جا مانده در قلعه، تاریخ آن حداقل به حدود 700سال قبل می رسد قطعات سفال لعاب دار کشف شده در قلعه به احتمال زیاد مربوط به دوره تیموری بوده، چون شهاب الدین عبدا... خوافی «حافظ ابرو»در قرن نهم از قریه اسفاد یاد کرده است .بنابراین می توان نتیجه گرفت که قلعه اسفاد در دوره تیموری مسکونی بوده است، البته نباید حاکمیت مطلق اسماعیلیان بر ایالت قهستان را در قرون پنجم و ششم نادیده گرفت .
اهالی محل می گویند در قسمت قدیمی اسفاد مسجد جامعی بوده که شباهت کاملی به مسجد جامع افین داشته و در دهه اخیر تخریب و به جای آن مسجد جدیدی از آجر ساخته شده است، اگر این مسئله صحت داشته باشد قلعه مربوط به دوره سلجوقی است که مردان اسماعیلیه آن را برای مخفی شدن مناسب دانسته اند.
قلعه آفریز
این قلعه درمیان روستای آفریز واقع در 65 کیلومتری جنوب غربی شهر قاین و درکنار جاده فردوس قاین قرار دارد. با توجه به فرم معماری ومصالح به کار رفته در بنا تاریخ ساخت آن را به دوره صفویه نسبت می دهند.
بنای تاریخی قلعه آفریز پلان نامنظم و پنج ضلعی به اندازه های متفاوت دارد.
برج مرتفع قلعه استحکام لازم را به جرزهای بنا نداده و نیازهای دیده بانی ونگهبانی را برطرف نکرده است.
دو طرف ورودی قلعه به صورت قرینه در سه جلسه بنا شده و نسبتا سالم مانده است.
درون برج ها تا ارتفاع 2متر تو پر بوده و روی این جرزهای مدور وحجیم سه طبقه قرار داشته که در هر طبقه روزنه های باریکی دراطراف برای دیده بانی وجود دارد.
دو طبقه برج مسقف بوده و طبقه سوم آن روباز است. بخش انتهایی برج ها فرو ریخته و فعلا ارتفاع آن دوازده و نیم متر است.
برج های قلعه در اندازه های مختلف و به صورت نامنظم در اطراف قلعه ساخته شده است.
ضخامت دیوارها در قسمت پایین برج ها2/1متر و در بخش انتهایی 40سانتی متر است.
ورودی قلعه در ضلع شرقی توسط سنگ مدوری به قطر 7/2متر مسدود می شده است.
فضای داخلی قلعه توسط عوامل انسانی به کلی از بین رفته وآثار خندق در ضلع غربی اطراف قلعه نمایان است.
این اثر باستانی به شماره 4805 در فهرست آثارملی کشور به ثبت رسیده است.
قلعه و رباط زردان عباس آباد
زردان از توابع دهستان افین در 98کیلومتری شرق قاین قرارگرفته است. قلعه زردان به شکل کله قندی و دارای شیب تندی است .
ارتفاع آن 500 متر و در بلندترین نقطه قلعه مشرف به دشت ساخته شده است . با توجه به وضعیت طبیعی و بقایای استحکامات به جامانده از قلعه و قطعات سفال و سکه کشف شده از آن می توان آن را از قلاع اسماعیلیه دانست. فضای محوطه بالای قلعه حدود 300متر است ، پلان معماری قلعه مستطیل شکل و از سنگ لاشه وملات ساروج ساخته شده و دارای حصار بلند و برج هایی برای دیده بانی بوده است .
راحت ترین معبر دست یابی به قلعه از سمت دیواره شرقی است که احتمالا ساختمانی در آن جا برای کنترل و بازرسی افراد ورودی وجود داشته است .
از وضعیت ظاهری قلعه چنین بر می آید که دردوره سلجوقیان و ایلخانی مسکونی بوده است.
تاسیسات قلعه به مرور زمان بر اثر حوادث طبیعی چون زلزله و باران آسیب های زیادی دیده و هم اکنون بسیار در هم ریخته است.
احتمالا این قلعه مورد استفاده امرا وحکام دوره ساسانی نیز بوده و از آن طریق نواحی زیرکوه و ارتباط آن با هرات و دیگر شهرهای افغانستان کنونی را زیر نظر داشته اند. این اثر به شماره 4456درفهرست آثارملی به ثبت رسیده است ./رخراسان
..: آخرین ارسال ها :..
13آبان روز دانش اموز مبارک
قاین : مراسم راهپیمایی روزجهانی قدس در شهرستان قاینات
[عناوین آرشیوشده]
کپی برداری از مطالب سایت فقط با ذکر منبع مجاز میباشد .
All Rights Reserved 2005-2010 © by
Qaennews.parsiblog.com
This Template Designed By Mohammad Bagheri | power ByParsiBlog
wwWw.Theam.TK -
wWw.TMPfa.TK -
wWw.MyBaran.TK